banner marshal garden
Femei de 10

10 lucruri pe care trebuie să le faci până la 40 ani

Tennille Goff/flickr/getty images

Cele mai multe femei sunt îngrozite de înaintarea în vârstă. Iar 40 de ani este un prag pe care multe doresc să îl ascundă. Dar trecerea anilor nu poate fi evitată. Aşa că de ce să nu ne bucurăm de ea? Iată 10 lucruri pe care trebuie să le faceţi până împliniţi 40.

1. Petreceţi timp cu părinţii
Ne-am obişnuit să avem părinţii lângă noi încât nu realizăm că într-o zi ei nu vor mai fi. Nu uitaţi, în ciuda programului încărcat, să vă faceţi timp să îi vizitaţi, să vorbiţi cu ei şi să le spuneţi, cât de mult înseamnă pentru voi.

2. Acceptaţi trecerea timpului

Foto: www.luizadaneliuc.ro
Foto: www.luizadaneliuc.ro

Societatea ne induce ideea că o dată cu înaintarea în vârstă devenim mai neinteresante, neatractive şi incapabile. În loc să vă temeţi de înaintarea în vârstă şi să vă concentraţi pe cumpărarea de creme, tratamente cu laser, chirurgie plastică în încercarea de a rămâne tinere, de ce nu încercaţi să îmbrăţisaţi vârsta pe care o aveţi? În loc să vă stresaţi, mâncaţi sănătos, rămâneţi active şi nu pierdeţi din vedere cine sunteţi.

3. Economisiţi bani pentru pensionare
Dacă a face economii este imposibil în tinereţe, acum este momentul să faceţi economii cât puteţi de mult. Dacă începeţi de acum, veţi avea mai mult timp la dispoziţie să vă asiguraţi un viitor mai bun.

4. Descoperiţi-vă pasiunea

Foto: www.womenshealthmag.com
Foto: www.womenshealthmag.com

Unii dintre noi ne descoperim pasiunile încă din adolescenţă, în timp ce alţii îşi petrec cea mai mare parte a timpului căutând. Când aţi aflat care este vocaţia voastră, căutaţi un mod de a o pune în practică. Acel lucru care vă face să simţiţi că trăiţi, care vă aduce bucurie şi împlinire trebuie să devină prioritatea voastră.

5. Faceţi ceea ce vă place
În 2013, un raport a arătat că majoritatea oamenilor desfăşoară activităţi care nu le fac plăcere cu adevărat. Chiar dacă sunteţi obligaţi să desfăşuraţi activităţi care nu vă plac, nu vă complaceţi în această situaţie. Căutaţi un mod să îmbunătăţiţi situaţia şi puneţi puneţi pasiunea şi fericirea voastră înaintea banilor.

6. Exersaţi iubirea de sine

www.oneequalworld.com
www.oneequalworld.com

Puteţi să fiţi duşmanul vostru cel mai aprig şi cel mai dur critic sau puteţi alege să vă iubiţi şi să vă acceptaţi aşa cum sunteţi. Iubirea de sine este o alegere. Acceptarea de sine completă vă aduce fericire şi vă ajută să menţineţi standarde ridicate, referitor la modul în care îi lăsaţi pe cei din jur să vă trateze.

7. Preluaţi controlul 
Nu lăsaţi viaţa să fie ceva care vi se întâmplă. Preluaţi controlul asupra vieţii voastre, asupra fericii şi faceţi lucruri care contează pentru voi. Dacă sunteţi prinşi în capcană, aveţi curajul să faceţi schimbări. Faceţi din fericirea voastră o prioritate. Sunteţi singurii responsabili de situaţia în care vă aflaţi.

8. Acceptaţi faptul ca dragostea nu rezistă întotdeauna
FemeieSă te îndrăgosteşti poate fi minunat şi copleşitor, dar această stare nu durează întotdeauna. Nu vă consideraţi nişte ratate dacă relaţia nu funcţionează. Încercaţi să abordaţi diferit situaţia: fiţi recunoscători pentru timpul petrecut cu acea persoană şi fiţi deschise pentru un nou capitol în viaţa voastră.

9. Acceptă că nu toată lumea te iubeşte
Întotdeauna se va găsi cineva care, din diferite motive, nu vă place. Nu vă pierdeţi timpul încercând să îi cuceriţi. Fiţi voi! Fiţi amabile, gânditoare, muncitoare şi calde. Atrageţi în viaţa voastră oamenii pe care îi doriţi.

10. Întocmiţi o listă cu lucruri de rezolvat 
Indiferent de vârstă, dacă nu aţi făcut o astfel de listă până acum, atunci este momentul potrivit. Notaţi pe o foaie de hârtie tot ce va doriţi să faceţi, apoi puneţi la cale un plan pentru a vă atinge aceste obiective. Cu muncă, perseverenţă, sacrificii şi credinţă veţi putea să transformaţi în realitate cele mai nebune vise.

Sursa: www.davidwolfe.com

Femei de 10 pe Facebook