Ea și El

10 indicii că ai de-a face cu un mincinos

În activitățile pe care le desfășori în fiecare zi, vei întâlni oameni care mint, fie pentru a obține ceva fie pentru a ascunde anumite lucruri. Unii se vor da de gol, în timp ce alții își vor putea face jocul timp îndelungat. Pntru a afla dacă ai în preajma ta persoane care te mint, fii atentă la următorale semne:

1. Nu te privesc niciodată în ochi.
Întrucât cei care mint se simt vinovați în adâncul sufletului lor, se vor simți inconfortabil să te privească în ochi. Au senzația că vei citi în ochii lor minciuna. Dacă vrei să prinzi pe cineva care te minte, privește unde se uită. Privește în podea sau în direcția opusă? Atunci sunt șanse mari să aibă ceva de ascuns.

2. Sunt agitați în preajma ta.
Indiferent dacă minciuna implică ceva serios sau este un detaliu lipsit de importanță, un mincinos va fi agitat în preajma persoanei de care ascunde ceva. S-ar putea să vorbească mai precipitat, să roșească sau să se miște în continuu. Este posibil să nu se simtă vinovați, întrucât s-au obișnuit să trăiască așa. Dacă insiști cu întrebările, este posibil să cedeze sub presiune.

3. Par preocupați.
Mincinoșii obișnuiesc să nu râdă. Presiunea pe care o resimt din cauza minciunii s-ar putea să îi trădeze întrucât mimica devine foarte expresivă.

Foto: faylamb.com

4. Lucrurile pe care le spun nu au logică.
După ce le asculți povestea ai senzația că lipsesc părți importante sau că au inventat întreaga situație. De exemplu, dacă un cunoscut îți fură bani din portofel, într-un moment de neatenție. Întrucât nu poți demonstra, dar știi sigur că el este vinovatul, când îl acuzi va susține că altcineva a venit și ți-a luat banii. Dar de ce nu ți-a spus despre incident? Mincinoșii nu au de obicei o acoperire foarte bună întrucât trebuie să inventeze o poveste pe loc.

5. Devin defensivi.
Dacă sunt nevinovați, de ce se enervează când pui întrebări? Cei care sunt sinceri vor reacționa cu calm și vor da explicații logice. Cei care mint vor da semne de supărare, își vor încrucișa brațele și vor încerca să te facă să te simți inferior.

6. Schimbă subiectul.
Orice remarcă referitoare la minciuna pe care ți-au spus-o, îi face să se simtă incomfortabili, așa că vor încerca să abată atenția în altă direcție sau spre un subiect neutru. Fii atentă la aceste schimbări bruște de subict. S-ar putea să fie șansa ta să îi demaști.

7. Păstrează distanță fizică față de tine.
Contactele umane îi deranjează pe mincinoși întrucât sunt destul de nesiguri pe ei și orice urmă de afecțiune îi demască. Vor sări peste îmbrățișări și strângeri de mâini și vor păstra o distanță sesizabilă. Este o formă de protecție pentru că nu vor să devină prea relaxați și să le scape informații.

8. Devin incoerenți.

Foto: www.prevention.com
Foto: www.prevention.com

Cei mai mulți mincinoși transformă ceea ce spun în povești fără logică. Spun câteva minciuni nevinovate, apoi pentru a le ascunde spun alte minciuni, iar în final ajung de necrezut. Mincinoșii tipici vin cu relatări complexe, cu detalii minuțioase în încercarea de a te convinge că spun adevărul dar tocmai asta trebuie să îți dea de bănuit.

9. Nu pot sta locului.
În încercarea de a distrage atenția de la discuție, se joacă cu telefonul, bat din picior, se fâțâie pe scaun, se joacă în păr etc.

10. Schimbă povestea pe parcurs.
Chiar dacă adaugă vreun detaliu sau renunță la el, asta demonstrează că povestea lor nu e credibilă. Probabil au uitat anumite aspecte pe care le-au spus, de vreme ce nu s-au întâmplat niciodată. Dacă vei intra în detalii, îl vei pune în încurcătură și ai șanse să îți dai seama de minciună.

Sursa: www.powerofpositivity.com

Etichete

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate